Login Baanstatus Weer

Terugblik 2014

2014 is alweer geschiedenis. We kijken terug op een mooi lustrumjaar. Met de BOB, lustrumwedstrijd en het feest als belangrijke activiteiten. Er werd getraind en dit werd in de wedstrijden getoetst.

De zondag trainingen werden wat anders opgezet. 45 minuten techniek en 45 minuten golfvaardigheid. Techniek als altijd gegeven door onze pro’s Bob en Paul, de golfvaardigheid werd begeleid door onze (inmiddels gecertificeerde) jeugdcoaches. Door de pro’s is geïnvesteerd in een flightscoop, mede mogelijk gemaakt door de jeugdcommissie. Dit hulpmiddel zal als onderdeel van de lessen ingezet blijven worden.
Zoals elk jaar werd er deelgenomen aan de NGF competitie, niet al te veel kampioenen dit jaar. 1 team, team 3, de “jonge” jongens kunnen terugkijken op een mooie eerste plaats. Heel knap gedaan. Ze hebben er een duik in de vijver voor over gehad. En met gepaste trots mogen we toch ook melden dat heren 1 (allen jeugdleden) op een haar de hoofdklasse heeft gemist. Wat jammer, zo dichtbij.

Kenneth HuEen aantal van onze jeugleden doet ook mee aan open jeugdwedstrijden van de NGF en de NGF jeugdtouren. Hier mag niet onvermeld blijven de overwinning van Kenneth Hu bij de Challenge tour. Ook de prachtige eerste plaats van Koen Kouwenaar op de Hilversumsche met rondjes onder Par verdient een vermelding in deze terugblik.

In het programma was er ook weer de gezellige Off-course dag waarbij we te gast waren op Prise d’Eau.
’s Ochtends voor dag en dauw met de bus naar Tilburg, een gezellige dag, onze jeugd speelt er afhankelijk van handicap op de grote of (uitdagende) Par 3 baan.

Dan stond zoals elk jaar de Eindhovense Jeugdweek op het programma. Teams van verschillende golfverenigingen strijden vijf dagen, op vijf banen, in vijf spelvormen om de titel. Bij de masters mocht Best voor de overwinning tekenen. Koen Kouwenaar was na vijf dagen de beste over de vijf rondes. Ieder jaar een mooie gelegenheid om de factor gezelligheid te combineren met sportiviteit.

De nachtgolf speelde zich dit jaar alleen buiten af. Na het ontvangst, ballen rapen. Kijken hoe deze in de automaat terecht komen. Even een worstenbroodje eten en dan in het donker de PAR 3 baan spelen. Een mooie avond. Na een beker warme chocolademelk en de prijsuitreiking moe, maar voldaan naar huis.

Het programma van 2014 was weer een goede mix van trainen, wedstrijden en gezellig sociaal met elkaar omgaan.

In 2015 is de samenstelling van de Jeugdcommissie gewijzigd, Marco Altena en Edwin Esser hebben de jeugdcommissie verlaten, onze hartelijke dank voor jullie inzet. Ook hebben we afscheid genomen van onze voorzitter, Patrick (van de Sande), bedankt voor jouw bijdrage. Inmiddels zijn de plaatsen weer opgevuld door enthousiaste nieuwe leden, Henk Janssen (voorzitter), Ron Meelen en Coby Paulus komen de jeugdcommissie versterken. Wij kunnen met deze bezetting weer zorgdragen voor een mooi programma in 2015.Stichting vrienden jeugdgolf Best

Al deze evenement kunnen natuurlijk niet plaatsvinden zonder een financiële bijdrage van sponsoren uit het sponsorplan en Vrienden Jeugdgolf, hartelijk dank voor jullie bijdrage!

We hopen jullie allemaal weer te zien bij de evenementen voor het nieuwe jaar! Klik hier voor de aktiviteitenkalender

Links