Login Baanstatus Weer

Eindhovense Jeugdweek

In navolging op het idee van de “Van Gogh Golf Trophy” voor volwassenen ontstond het plan om ook voor de jeugd een meerdaags golftoernooi te organiseren. De Stichting Jeugdgolf Eindhoven werd in juni 1990 opgericht en een maand later werd het toernooi voor de eerste keer gespeeld. Om de wedstrijd op de kaart te zetten, werden sponsoren gezocht en zij hebben ervoor gezorgd dat er een prachtig evenement jaarlijks op de kalender kon komen. Er wordt ieder jaar met heel veel plezier gespeeld door de jeugd.

Het toernooi werd in de begin jaren gespeeld onder de naam ” Expand Golf Trophy”. Er volgden veel hoofdsponsoren zoals ABN Amro, Deloitte & Touche en de laatste jaren Autobedrijf van den Udenhout. Wij zijn blij bekend te kunnen maken dat voor de komende jaren MAXIFOOD zich als hoofdsponsor aan ons toernooi heeft verbonden. Zonder deze sponsoren kan het toernooi niet plaatsvinden.

De wedstrijden worden tegenwoordig gespeeld onder de naam Stichting Jeugd Golf Eindhoven (SJGE). Voor meer informatie en foto’s kunt u terecht op de site: http://www.sjge.nl/.

In de loop van de jaren hebben er wat veranderingen plaatsgevonden , maar het hoofddoel is 50 tot 60 jeugdige spelers 5 dagen met veel plezier te laten golfen. De deelnemende clubs zijn GC Welschap, Golf & Country Club De Tongelreep, De Schoot, Eindhovensche Golf, Best Golf & Country Club en De Gulbergen/Golfclub Riel.

Om mee te mogen doen, moet je op het voortgezet onderwijs zitten (of tenminste 12 jaar oud zijn) en je mag spelen tot en met het jaar dat je 21 wordt . Bovendien is de voorwaarde dat je lid bent op één van de deelnemende verenigingen. Het toernooi heeft twee categorieën, namelijk de Teamspelers en de Masters.

De Masters is de groep spelers (maximaal 15), met handicap 10.0 en lager; zij spelen alle vijf de dagen. De wedstrijdvorm waarin zij spelen is bruto strokeplay. De winnaar is degene die na vijf dagen de laagste bruto score laat noteren en hij/zij krijgt het fel begeerde groene jasje uitgereikt door de master van vorig jaar.
In 2014 was Koen Kouwenaar de winnaar.

Elke vereniging heeft ook een Team. We hebben dit jaar 6 teams van elk 6 spelers. De samenstelling van het team wordt verzorgd door de eigen jeugdcommissie. Als een van de verenigingen te weinig spelers heeft, kan er bij de collega-verenigingen geleend worden.

Deze teamspelers spelen ieder dag een andere spelvorm. Het team bestaat iedere dag uit 6 spelers en zij verzamelen punten voor het team. Na vijf dagen komt daar een winnende vereniging uit. Zij spelen om de “Team Trophy“ waaraan ook nog een leuke prijs is verbonden. De wedstrijdvormen zijn tegen PAR, stableford, four ball better ball, matchplay en super ball à deux.


Bekende namen die voorheen meespeelden en nog steeds spelen of werkzaam zijn in de golfwereld zijn Marcella Neggers, Maarten Lafeber, Rutger Buschow, Simon Crosby en vele anderen. Ook vele talenten die nu in de hoofdklasse spelen, doen en deden mee.

   Voor 2015 is het schema als volgt:

     Maandag 13 juli, Welschap, tegen Par

     Dinsdag 14 juli, Tongelreep, Matchplay (tijdens deze dag ook neary en longest)

     Woensdag 15 juli, Eindhovensche, Stableford

     Donderdag 16 juli, Gulbergen, Four ball better Ball

     Vrijdag 17 juli, Best, super ball à deux

Elke dag is de eerste starttijd om 12.00 uur, behalve op maandag om 11.30 uur en vrijdag om 11 uur. Van maandag t/m donderdag starten eerst de strokeplayers en daarna de teamspelers (om de 8 of 10 minuten). Op vrijdag echter draaien we deze groepen om zodat bij het spelen van de laatste holes van de strokeplay-wedstrijd veel publiek aanwezig kan zijn.

Dit jaar is de afsluitende dag op Best Golf
Wij hopen dat er veel enthousiast publiek zal komen!


 

 

 

Links