Login Baanstatus Weer

De eikenprocessierups op BestGolf

EIKENPROCESSIERUPS OP BEST GOLF

Het zal u niet zijn ontgaan; de eikenprocessierups tiert dit jaar welig in eikenboom-rijke gebieden, waaronder in het bosholes-gebied van Best Golf. Zij komen met name in de maanden juni en juli voor. Greenkeeping heeft reeds 150 bereikbare nesten weggebrand en zet zich in om er zoveel als mogelijk te bestrijden.

Het verwijderen van ALLE nesten is om drie redenen niet te verwezenlijken;

  1. Niet alle nesten zijn bekend
  2. Door de bestrijding van grotere hoeveelheid nesten dit jaar, moet greenkeeping capaciteit vrijmaken ten koste van het baanonderhoud en dat wringt in de onderhoudsplanning.
  3. Een gedeelte van de hoger gelegen nesten kunnen slechts met een hoogwerker en door mensen in speciale pakken worden bestreden, een aantal zitten te ongunstig en kunnen niet worden bestreden.

Als golfspeler kunt u zelf verantwoordelijkheid nemen door een aantal zaken in acht te nemen. Kijk goed om u heen wanneer u het bos ingaat om uw bal te zoeken. Vermijd elk contact met de rupsen en resten ervan, zoals met vrijgekomen brandharen en lege nesten. Een goede bedekking van de hals, armen en benen is van belang; maak deze afweging dus ook bij fraai zomerweer.

U helpt ons de rups te bestrijden door een gespot nest door te geven aan de receptiebalie of caddymaster. De exacte locatie kunt u goed onthouden door een kruisje op de baanplattegrond van de scorekaart te zetten. We verwittigen greenkeeping om ermee aan de slag te gaan.

Meer informatie vindt u op https://www.rivm.nl/Onderwerpen/E/Eikenprocessierups , onder andere wat te doen als u ermee in aanraking bent gekomen.

 

 

Links