Login Baanstatus Weer

Best of Best 2018

5de editie Best of Best 

Op zaterdag 9 juni vindt alweer de vijfde editie van Best of Best plaats.

Dé wedstrijd die de vereniging verenigt! 

Het is alweer ruim 4 jaar geleden (ten tijde van het vorige verenigingslustrum) dat we met de Best of Best wedstrijd gestart zijn. Een wedstrijd waar de winnaars van diverse clubwedstrijden en speelgroep-wedstrijden tegen elkaar strijden om de fel begeerde Best of Best titel.

Vorig jaar was het Jeroen Janssen die met deze titel aan de haal ging… wie zal het dit jaar worden? 

Telkens leren ook wij (de organisatie) en brengen zodoende  enkele wijzigingen aan  die recht doen aan het karakter van deze wedstrijd. Zo ook dit jaar…. Een belangrijk aspect hierin is dat we weer terug moeten naar zoals de Best of Best wedstrijd origineel bedoeld was: een wedstrijd tussen de besten van Best!

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in 2018?

  • Alle eerdere winnaars van de Best of Best (vanaf 2014) krijgen automatisch een startbewijs.
  • Als er bij een bepaalde wedstrijd iemand een startplaats verdient, maar reeds geplaatst is, schuift betreffende startplaats door naar de eerstvolgende op de uitslagenlijst van die wedstrijd. Dat is niets nieuws. Wat wel nieuw is, is dat we niet meer eindeloos gaan doorschuiven. De limiet varieert per wedstrijd, maar bij individuele wedstrijden schuiven wij bijvoorbeeld maar door tot maximaal plaats 6. Op deze manier willen wij ervoor zorgen dat deelnemers aan de Best of Best toch wel iets “gepresteerd” hebben in een wedstrijd. Dit kan wel betekenen dat er startbewijzen komen te vervallen.
  • Er wordt niet meer geloot om de laatste plaatsen via wildcards op te vullen.

Kwalificaties voor de Best of Best lopen, zoals ook in eerdere jaren, vanaf de Matchplay kampioenschappen in het voorafgaande jaar.  Er zijn dus al leden die zich vanuit verenigingswedstrijden in 2017 hebben gekwalificeerd. Voor de meest actuele lijst, zie <<Deelnamelijst BoB Alfabetisch_2018-2.pdf>>.

De Best of Best heeft nu ook voortaan een eigen pagina op de website. Voor de meest actuele informatie ga naar Commissies > Wedstrijdcommissie > Best of Best 

De deelnemers die reeds geplaatst zijn en ook degenen die zich nog de komende tijd gaan plaatsen ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Door deze persoonlijke “touch” geven we nog eens het belang van deze wedstrijd aan.

Op dit moment zijn er reeds  53 startplaatsen verdeeld. Dit betekent dat er nog een flink aantal plaatsen te verdienen is. Een mooie uitdaging dus voor de komende periode. 

Je kunt je nog op de volgende 2 manieren kwalificeren:

  1. Via een speelgroep. Alle speelgroepen hebben een aantal startbewijzen gekregen. Zij organiseren hiervoor zelf een (of meerdere) kwalificatiewedstrijden. Houd hiervoor dus de berichtgeving van je speelgroep in de gaten.
  2. Via de volgende verenigingswedstrijden:
    • Oranjewedstrijd (27 april)
    • Rydercup finale (13 mei)

Al met al, zorg er voor dat je je inschrijft voor de diverse kwalificatiewedstrijden en ga op jacht naar zo’n gewild startbewijs!

Ook dit jaar gaan we er weer vanuit dat we er met alle deelnemers een mooie, competitieve en gezellige wedstrijd van maken!

De wedstrijdcommissie

Gerry & Vera

Links