Login Baanstatus Weer

NGF Competitie

De jeugd gaat nog aan de slag, maar alle volwassenen teams hebben het erop zitten.

Ik denk dat voor de meeste teams zal gelden: jammer dat het gedaan is want het wordt door alle deelnemers als een zeer leuke spannende en prima golftijd gezien. Maar goed aan alles komt een eind en het is zo weer volgend jaar, dus dan voor ieder weer nieuwe kansen en uitdagingen.

Laat ik jullie eerst even meenemen naar de resultaten, want die zijn zeker niet verkeerd.

Natuurlijk alles kan beter, maar ze zijn voorwaar niet verkeerd.

Ten eerste niemand is gedegradeerd: prima. Kampioenen zijn er ook te bejubelen en niet de minste. Allereerst ons Dames team in de donderdag competitie, die gaan volgend jaar een trapje omhoog. Nu kijken hoe het in de derde klasse gaat. Succes daar!

Heren 2 zondag heeft de beste prestatie dit jaar geleverd door op de laatste dag het kampioenschap te pakken. Heel goed en sterk en volgend jaar wacht een mooie nieuwe uitdaging namelijk reserve eerste klasse. Mannen een heel jaar om je goed voor te bereiden, maar dat is jullie wel toevertrouwd.

Dan zijn er ook teams, die het net niet halen. Dat was allereerst het eerste Heren Senioren team op de vrijdag . Zij speelden een pracht laatste wedstrijd: alleen winst telde. Winnen dat deden ze, maar kwamen helaas twee wedstrijdresultaten tekort. Jammer maar toch een  heel krachtig slot van jullie competitie. Heren 2 Senioren op de vrijdag had eigenlijk aan een gelijkspel genoeg, maar helaas het werd verlies. Het spelen van finales is ook een vak. Volgend jaar gewoon weer opnieuw aan de bak.

Ook ons vlaggenschip Heren 1 op de zondag kwam net een overwinning tekort om promotie te mogen spelen dus ook daar geldt: volgend jaar nieuwe kansen.

Ons eerst dames team dinsdag heeft zich het eerste jaar in hun hoofdklasse prima staande gehouden en weten nu wat het is.  Wie weet wat dit volgend jaar kan brengen. Ook dames dinsdag 2 moest in een hogere klasse gaan spelen en hebben zich hier netjes in gehandhaafd: keurig.

Heren 3 en 4 op de zondag hebben het allebei heel spannend voor zichzelf gemaakt maar beide hebben getoond uit het juiste hout gesneden te zijn en hebben de noodzakelijke wedstrijd punten gehaald om precies in hun klasse te blijven. Beide weten dat je dit soort grappen niet elk jaar kunt uithalen . Uiteindelijk weer een heel jaar voor jullie om er nog beter voor te staan in de nieuwe competitie.

Naast de resultaten het plezier en de sportieve prestaties zijn we ook een 7 tal keren gastheer/vrouw geweest.  Elke keer waren onze gasten niets dan lovend over hoe we met elkaar, - greenkeeping, Dimples, BV en wij – het als gastheren en gastvrouwen , voor elkaar hadden dus die complimenten deel ik graag met alle betrokkenen , bij deze.

We evalueren nog met de captains. Daarna gaan we dan aan het werk voor het volgende jaar - ook met onze pro’s - om te kijken hoe we het nog beter kunnen doen.  We hopen dat het bestuur ook bereid is om daar actief een bijdrage aan te leveren, maar ook dat zit in het evaluatie traject . Nu maar kijken of de jeugd het de komende maanden net zo goed of nog beter kan doen, maar bovenal net zo leuk en gezellig zal hebben. Succes jongelui: van jullie moeten we het uiteindelijk hebben in de toekomst.

 

Namens de technische commissie,

 Frans Nivard, Tanja Antonis, Jaap Suijk, Paul Looijmans

Links