Login Baanstatus Weer

Après Golf Activiteiten in het clubhuis

Wijnproeverij smaakt naar meer

Met een dozijn wijnen door Spanje

Op vrijdag 14 oktober jl. organiseerden de activiteiten commissie samen met Best Golf een wijnproeverij. Mooie en knusse setting hiervoor was het restaurant Dimples. De wijnproeverij werd begeleid door Bas Geurtjens, de manager van Best Golf. Nu leerden we hem ook kennen in zijn hoedanigheid als deskundige vinoloog die met veel passie en flair een twaalftal wijnen uit Spanje de revue liet passeren.  

De proeftocht begon met De Pró Cava Brut uit Catalonië en eindigde met een Alvear Pedro Ximenex uit Andalusië. Zo’n dertig leden en introducees neusden, walsten en proefden circa 4 witte wijnen, 6 rode wijnen en 2 zoete dessertwijnen uit de diverse Spaanse wijngebieden. Op aanraden van de vinoloog werd het meeste weer uitgespuwd. Steeds een moeilijk besluit, want het waren stuk voor stuk heerlijke wijnen uit de kelders van Wijnkoperij Luc van Boort uit Zaltbommel.

Het enthousiasme en de grote kennis van Bas over de wijngebieden, druivensoorten en wijnweetjes maakten de proeverij tot een geslaagd evenement. Het werd een leuke en smakelijke workshop waarin we leerden om serieus te proeven. Deelnemers werden uitgedaagd om proefnotities te noteren en een persoonlijke keuze te maken. Welke uit dit dozijn is nu mijn favoriete wijn?

Uitgesproken, ingetogen, zoet, tikje zurig, fruitig wit of een stevige rode? Al proevend reisden we van de Rioja naar Galicië en Jerez de la Frontera.  

Tijdens de proeverij van de rode wijnen werden brood en lekkere tapas geserveerd. Aan tafel delibereerden proevers over smaaksensaties. Proef ik nu rood fruit, vanille, aardappels of noot? Zo ontstond een leuk contact tussen clubgenoten en introducees.

De activiteiten commissie is verheugd met de positieve reacties en interesse in meerdere dergelijke activiteiten. Misschien volgende keer wijnen uit een ander land of bijvoorbeeld een bierproeverij? Maar ook een leuke kaart of spelmiddag werd geopperd.

Alle suggesties en bijdrage voor een andere leuke activiteit zijn welkom op activiteiten@bestgcc.nl

 

 

 

 


Après Golf Activiteiten in het clubhuis

In de periode van november t/m maart worden er voor de leden van Best Golf & Country Club en hun introducees activiteiten georganiseerd. Een indoor activiteit na het golfen of in plaats van golfen. Als het buiten grijs en koud is, en binnen warm en gezellig.

Introducees zijn van harte welkom. Buren, kennissen, vrienden, familieleden, greenfeespelers. Maak kennis met Best Golf en Best Golf & Country Club.

 

 

 

 

  

 

 

Links